Σχετικά με την φετινή επέτειο των Ιμίων

Κάθε χρόνο, τέλη Γενάρη οι φασίστες με αφορμή την επέτειο των Ιμίων αποφασίζουν να ξεμυτίσουν από τις τρύπες τους και να χύσουν το εθνικιστικό τους δηλητήριο. Γι’αυτους είναι μέρα ορόσημο, μια μέρα που βρίσκουν την ευκαιρία να επιδείξουν την δυναμική τους στο δρόμο. Πολλές φορές άλλωστε έχει συνοδευτεί από πογκρόμ κατά μεταναστών και αντιφασιστών.

Φέτος όμως δεν τους έγινε η χάρη…

Η ναζιστική οργάνωση της Χρυσή Αυγής που τα τελευταία χρόνια συνεχώς αποδυναμώνεται, φέτος εγκατέλειψε το σημείο όπου καλούσε κάθε χρόνο, την πλατεία Ρηγίλλης, και αρκέστηκε στο να κλειστεί μέσα στα γραφεία της στην οδό Μεσογείων. Στην πλατεία Ρηγίλλης έγινε μία συγκέντρωση Αντιφασιστικών και Αριστερών οργανώσεων. Η δε ΛΕΠΕΝ που καλούσε στην πλατεία Κολοκοτρώνη όταν δέχτηκε οργανωμένη επίθεση αντιφασιστών συντρόφων τράπηκε σε φυγή αφήνωντας πίσω τις σημαίες τους και άλλο εθνικιστικό έντυπο υλικό. Στην Καβάλα τα ντόπια παρακρατικά σκουλίκια της οργάνωσης ΦΟΙΝΙΞ έκαναν μία πορεία περιφρουρούμενοι από τους μπάτσους. Η περιφρούρηση δέχτηκε την επίθεση των οργισμένων αντιφασιστών της πόλης.

Είναι φανερό από τα γεγονότα των φετινών Ιμίων αλλά και από άλλα γενονότα των τελευταίων ημερών (επιθέσεις σε σχολεία όπου φοιτούν προσφυγόπουλα, άνοιγμα εθνικιστικών σωματείων) ότι από τη μία η Χρυσή Αυγή προσπαθεί μάταια να ανακτήσει την δυναμική που είχε την περίοδο 2012-2013 και από την άλλη ότι δεν έχει εμφανιστεί κάποιο άλλο φασιστικό μόρφωμα που να προκαλεί κάποια σοβαρή απειλή. Η πολυδιαφημισμένη ΛΕΠΕΝ δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τα γραφεία της ανοιχτά αλλά ούτε και τις προσυγκεντρώσεις της. ‘’Αυτόνομες’’ ομάδες σαν τους ΑΜΕ και την Combat 18 αρκούνται σε μπογιατίσματα και πυροτεχνήματα έξω από καταλήψεις.

Εμείς από την πλευρά μας δεν πρόκειται να επαναπαυθούμε σε θριαμβολογίες περί ήττας των φασιστών. Ξέρουμε πολύ καλά τον ρόλο που παίζουν: Σε περιόδους κοινωνικής αναταραχής το κεφάλαιο τους δίνει πάτημα να εξαπλωθούν και να αποκτήσουν επιρροή για να σταματήσουν κάθε αντίδραση εναντίον των συμφερόντων του. Γι’αυτό και εμείς θεωρούμε ότι τώρα που υποχωρούν οι φασίστες πρέπει να οξύνουμε τις εξεγερτικές δράσεις και τις επιθέσεις στο κράτος και το κεφάλαιο, μέχρι την επανάσταση για την Αναρχία!

Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *