Πάντειο: “Οι εξεγερτικές διαθέσεις δεν είναι εικόνα στις Εκθέσεις”

Οι μέρες των εξεταστικών μηνών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κυλούσαν μονότονα κάτω από τη ζέστη του καλοκαιριού, με μόνες εναλλαγές τις ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες τις ώρες των εξετάσεων και τους εκκωφαντικά άδειους χώρους όταν οι φοιτητές τελείωναν απ’ αυτές.

Οι μόνιμοι παρόντες… οι γνώριμες φιγούρες των μεταναστών καθαριστών-τριων να μαζεύουν από κάτω του κάθε σούργελου τον καφέ.
Ώσπου τη μονοτονία της καθημερινότητας, σπάει μια Έκθεση με το τίτλο “ΣΥΓΓΡΟΥ 136” υλοποιημένη απ’ το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού (οι ανερχόμενοι δηλ. δημοσιοκάφροι και τσιράκια του συστήματος) σε συνεργασία με τις Πρυτανικές αρχές του Παντείου και άλλους κρατικούς φορείς μεταξύ αυτών και του ελληνικού Κυνοβουλίου.
Η Έκθεση πέρα από εκθέματα-πινακίδες, αρχειακό υλικό, προβολή βίντεο, ηχητικού υλικού και κόμικ, περιλαμβάνει και έκθεση φωτογραφιών από το χώρο του Παντείου.

Κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον μέχρι εδώ (πέραν όσων ενδιαφέρονται περισσότερο για τους παπύρους και τις μακέτες και όχι για τους κοινωνικούς αγώνες που διεξάγονται στο παν/μιο εδώ και πάνω από 20 χρόνια ή για το καθεστώς των συνθηκών εργασίας των καθαριστών-τριών του Παντείου και του ιδιωτικοποιημένου χώρου που αποκλείει κάθε εξωπανεπιστημιακό παράγοντα απ’ τη χρήση του βλ. 1.000 ευρώ (!) που ζητούσε στο Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων για τη διοργάνωση του ετήσιου πάρτυ του οικονομικής ενίσχυσης λες και το πανεπιστήμιο είναι τσιφλίκι της κάθε πρυτανικής αρχής).
Αυτό που κινεί την προσοχή είναι το τί φωτογραφίες θέλουν να συμπεριλάβουν στο πλαίσιο της μοντέρνας και “να το παίξουμε και λίγο open-minded” Έκθεσης.

Ιδού ένα μικρό δείγμα:

“Όποιος ξεχνά τους αιχμαλώτους του κοινωνικού αγώνα, ξεχνά και τον ίδιο τον κοινωνικό αγώνα”

“ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ‘ΑΤΥΧΗΜΑ’ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ”

“ΨΗΦΙΖΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ”

“ΑΛΗΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ”

 

“ΑΝ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΩΣΕΙ”

Φυσικά τα συνθήματα των φωτογραφιών μην ψάξει κανείς να τα βρει στους χώρους του πανεπιστημίου αφού αυτά είναι μόνο για τις μουσειακές εκθέσεις αφού οι Πρυτανικές αρχές με μανία τα σβήνουν πιστοί στο δόγμα της Μηδενικής Ανοχής μη και χαλάσει η εικόνα τουαποστειρωμένου και πλήρως ελεγχόμενου πανεπιστημίου (καθαροί τοίχοι, αφίσες που πρέπει να κολλούνται με σελοτέιπ και σε καθορισμένα σημεία αλλά και έτσι κι αλλιώς θα κατεβαίνουν στο τέλος της βδομάδας, καγκελόπορτες που εμποδίζουν την είσοδο στους χώρους του παν/μιου όταν δεν γίνονται μαθήματα, χίλια δυο εμπόδια όταν κάποιος θέλει να ζητήσει το χώρο του παν/μιου για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης -φυσικά εσωπανεπιστημιακός γιατί για τους εξωπανεπιστημιακούς ούτε λόγος- ειδικά αν φέρει το όνομα “αντιεξουσιαστικός”, μπάτσοι που ενημερώνονται με κάθε ευκαιρία απ’ τον Πρύτανη ακόμα και όταν κάποιος ζητήσει ρεύμα απ’ το πανεπιστήμιο κτλ. κτλ.). Γιατί η Μηδενική Ανοχή δεν είναι μια θεωρία στα βιβλία αλλά μια πρακτική εφαρμογή που υλοποιείται από την κάθε Αρχή στους χώρους όπου ζούμε καθημερινά.

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΑΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΒΡΗΚΑΝΕ ΠΆΛΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ:

Υ.Γ. Και ένα μήνυμα προς τον Πρύτανη Γρ. Τσάλτα -που για όσους θυμούνται (γιατί εμείς δεν ξεχνάμε) ότι υπήρξευπηρεσιακός υπουργός Περιβάλλοντος και που διόρισε σε χρόνο – ρεκόρ 14 συνολικά ημέτερους συμβούλους-υπαλλήλους στο υπουργείο του και την χρησιμότητά του αυτή για το σύστημα την επέδειξε και στο πανεπιστήμιο ως Πρύτανης, αφού επί των ημερών του άλλαξε ριζικά το Πάντειο προς την κατεύθυνση της Μηδενικής Ανοχής, που εκτός των παραπάνω που αναφέραμε εκκένωσε με τη βοήθεια των μπάτσων την Κατάληψη των Πρώην Εστιών Παντείου με το πρόσχημα της δήθεν επαναχρησιμοποίησής τους ως φοιτητική στέγη και εδώ και ένα χρόνο έχουν μείνει εγκαταλελειμμένες- αλλά και προς τους άλλους διοργανωτές:

ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΜΗ ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΑΣ!  
ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

 

Αναρχικοί από Πάντειο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *