Για την υπόθεση του Θ. Σίψα

Στις 5 Μαΐου του 2010 πραγματοποιείται διαδήλωση ενόψει της υπογραφής του 1ου μνημονίου, η οποία λόγω της μεγάλης μαζικότητάς της (500.000 ατόμων) καταλήγει σε πολύωρες συγκρούσεις.

Ενώ η διαδήλωση και οι συγκρούσεις έχουν προχωρήσει πιο πίσω γίνεται εμπρησμός της τράπεζας Marfin στην οποία βρίσκονται εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι λόγω της απαγόρευσης συμμετοχής τους στην απεργία από τον διευθυντή του καταστήματος. Καθώς η έξοδος κινδύνου βρισκόταν κλειδωμένη 3 άτομα πεθαίνουν από ασφυξία εξαιτίας του αποκλεισμού τους εντός της τράπεζας και των αναθυμιάσεων.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά στις 29 Απριλίου του 2011, οι μπάτσοι εισβάλλουν στα σπίτια 4 ατόμων εκ των οποίων οι 3 είναι σύντροφοι και τους απάγουν πηγαίνοντάς τους στη ΓΑΔΑ. Παράλληλα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ μιλούν επιδεικτικά για συλλήψεις των “δραστών” της Marfin δημιουργώντας έτσι όπως πάντα ένα κλίμα τρομολαγνείας. Παρά την ανώνυμη καταγγελία και έχοντας γίνει έρευνες στα σπίτια τους αφήνονται ελεύθεροι καθώς δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τυχόν εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Στις 8 Ιουνίου του 2013 αποφασίζεται η απόδοση κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα στο σύντροφο Θοδωρή Σίψα. Ο ίδιος δηλώνοντας ότι η αθωότητα του αποδεικνύεται μέσα από καταθέσεις μαρτύρων, φωτογραφικό υλικό και βίντεο αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως η απαγόρευση συμμετοχής του σε διαδηλώσεις.

Εμείς ως αντιεξουσιαστικό στέκι Παντείου μένουμε αλληλέγγυοι στο σύντροφο Θ. Σίψα καθώς θεωρούμε πως με την κατασκευασμένη από το κράτος δίωξή του διώκεται και όλος ο αναρχικός χώρος για τις πρακτικές του. Το κράτος προσπαθεί μέσω της υπόθεσης της Marfin να ενοχοποιήσει την κοινωνική αντιβία που έχει ως μέσο ο αναρχικός χώρος. Εμείς ως αναρχικοί δεν αποδεχόμαστε κανενός είδος νομιμότητα καθώς είναι ο εξουσιαστικός απόηχος του κράτους και μία από τις βασικές δομές για τη διαιώνισή του. Το κράτος και τα σκυλιά του με την υπόθεση του Θ. Σίψα μας δείχνουν για ακόμη μία φορά διώκοντας το σύντροφό μας χωρίς καμία εις βάρος του καταγγελία πως επιστρατεύουν κάθε βρώμικο μηχανισμό τους για να χτυπήσουν και να αποδυναμώσουν τον αναρχικό χώρο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!

Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *