Κάλεσμα στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη

Δεκέμβριος 2008…
Στις 6 Δεκέμβρη, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, ο δεκαπεντάχρονος, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, πέφτει νεκρός από τη σφαίρα του μπάτσου Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Η δολοφονία του Αλέξη πυροδότησε πλήθος συγκρούσεων με την αστυνομία, επιθέσεις σε καπιταλιστικούς και κρατικούς στόχους, μαζικές καταλήψεις και απεργίες.
Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά τη δολοφονία πήραν τη μορφή εξέγερσης. Η οργή των καταπιεσμένων ξέσπασε βίαια, δηλώνοντας με σαφήνεια ότι, το μονοπώλιο της κρατικής βίας είναι διάτρητο μπροστά στην άσκηση της επαναστατικής βίας.

Δεκέμβριος 2015…
Επτά χρόνια από την εξέγερση του ’08 και οι πολιτικές λιτότητες πλήττουν ολοένα και περισσότερο τα καταπιεσμένα κομμάτια της κοινωνίας. Η υποβάθμιση κάθε έκφανσης της ζωή μας, ο διαρκής έλεγχος και η παρακολούθηση, η ασφυκτική καταπίεση από τα αφεντικά, η οικονομική ανέχεια και οι σχέσεις εκμετάλλευσης που προτάσσει ο καπιταλισμός είναι η βία που μας ασκεί το κράτος και το κεφάλαιο. Έτσι, ο κρατισμός για να αναπαραχθεί και να παγιώσει την κυρίαρχη ιδεολογία του πρέπει να αποσπάσει την κοινωνική συναίνεση, κι όταν αυτό δεν είναι εφικτό μέσω των κοινωνικο- οικονομικών πολιτικών που ακολουθεί, λειτουργεί ως μηχανισμός καταστολής. Η μεγαλύτερη, λοιπόν, βιομηχανία φόβου και τρομοκρατίας είναι ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός. Εμείς, ως αναρχικοί/ αντιεξουσιαστές, δεν τρέψαμε ποτέ καμία αυταπάτη για την ουσία του κράτους, και γνωρίζουμε εις βάθος πως ο ταξικός πόλεμος, που με πρωτοφανή αγριότητα έχουν κηρύξει οι οικονομικά ισχυροί στην τάξη μας, δεν θα λήξει, αν εμείς δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Η σπίθα που γέννησε την εξέγερση του Δεκέμβρη του ’08, καίει ακόμα μέσα μας.
Γι’ αυτό, κρίνουμε επιβεβλημένη την παρουσία ενός αναρχικού/ αντιεξουσιαστικού μπλοκ μαθητών και φοιτητών στο δρόμο την ημέρα μνήμης της δολοφονίας. Γιατί για εμάς, ο Δεκέμβρης δεν τέλειωσε ποτέ, ο πόλεμός μας απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο μαίνεται και σηματοδοτεί την άρνηση στην επιστροφή μιας ζοφερής κανονικότητας, την άρνηση να συνθηκολογήσουμε με το σύστημα εκμετάλλευσης.

Καλούμε την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στη μαθητική- φοιτητική πορεία στα Προπύλαια.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *