για την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ…

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΑΞΙΚΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΠΤΕΤΑΙ…

 

Σε μια κοινωνικά έκρυθμη περίοδο όπου κοινωνικές ομάδες βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας την επιβίωσή τους αλλά και με το μέτωπο της εκπαίδευσης να παραμένει ανοιχτό μετά τις καταλήψεις και τις δυναμικές διαδηλώσεις του περασμένου Ιούνη και Οκτώβρη και ενόψει νέων φοιτητικών κινητοποιήσεων – οι οποίες αποτελούν ένα ισχυρό ανάχωμα στους σχεδιασμούς της κυριαρχίας – το κράτος, τα αφεντικά και οι μηχανισμοί τους οξύνουν τόσο την κατασταλτική όσο και την ιδεολογική επιθετικότητά τους. Στόχος τους η τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται αλλά και η περιθωριοποίηση και η απομόνωση των ριζοσπαστικότερων κομματιών που συνειδητά εναντιώνονται στην ευρύτερη διαδικασία κοινωνικού «εκσυγχρονισμού».

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον έντασης της καταστολής εντάσσονται και οι επιθέσεις κομματικών νεολαιών, ενάντια σε πολιτικούς χώρους ριζοσπαστικού λόγου και δράσης, και οι οποίες εναρμονίζονται με τους κατασταλτικούς σχεδιασμούς της Δημοκρατίας.

Τετάρτη 8 Νοέμβρη. Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης στην ΑΣΟΕΕ που θα αποφάσιζε σχετικά με τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων ενάντια στην επικείμενη αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ μελών της ΔΑΠ (εξωπανεπιστημιακών και μη) και ανένταχτων, αριστερών και αντιεξουσιαστών φοιτητών λόγο της προκλητικής παρουσίας των πρώτων. Μετά το τέλος της συνέλευσης κάνει την εμφάνισή της εξοπλισμένη ομάδα τραμπούκων και ενώ αρχικά απωθείται έξω από την ΑΣΟΕΕ από φοιτητές, επανεμφανίζεται λίγο αργότερα ξυλοκοπώντας και τραυματίζοντας σοβαρά ένα σύντροφο. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί ένα απομονωμένο περιστατικό αλλά μέρος ανάλογων πρακτικών (απειλές, τρομοκρατία και επιθέσεις) από τραμπούκους της ΔΑΠ, της ΟΝΝΕΔ και παρατρεχάμενων φασιστοειδών τόσο κατά διάρκεια των κινητοποιήσεων του καλοκαιριού όπως η επίθεση στα κατειλημμένα ΤΕΦΑΑ, όσο και στις φετινές κινητοποιήσεις όπως οι επιθέσεις εναντίον φοιτητών στη Νομική. Η φοιτητική παράταξη των τωρινών διαχειριστών της πολιτικής εξουσίας λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με τις μονάδες καταστολής στους δρόμους με στόχο την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων και την καταστολή των καταλήψεων.

Δευτέρα 13 Νοέμβρη. Στα ΤΕΙ Αθήνας κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της ΣΓΤΚΣ, τραμπούκοι της ΠΚΣ και των ΚΝΑΤ αφού αρχικά απείλησαν και εμπόδισαν σπουδαστές να μιλήσουν, στη συνέχεια επιτέθηκαν και χτύπησαν άγρια έναν από αυτούς. Μετά την ουσιαστική απουσία της ΠΚΣ και την προσπάθειά της να σαμποτάρει τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος τον Μάιο και τον Ιούνιο, επανήλθε τον Σεπτέμβριο με σκοπό να καπελώσει, να χειραγωγήσει και να απονευρώσει τις κινητοποιήσεις παίζοντας το γνωστό της ρόλο, αυτόν του πυροσβέστη των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Όπου αυτό δεν μπορεί να το πετύχει με νομότυπες διαδικασίες, επιστρατεύει τα ΚΝΑΤ για να αντιπαρατεθεί βίαια με όσους – ανένταχτους, αριστερούς, αναρχικούς- δημιουργούν το έδαφος για την ριζοσπαστικοποίηση του αγώνα.

Παρασκευή 17 Νοέμβρη. Μέσα σε ένα κλίμα σεναριολογίας και επεισοδιολαγνείας που καλλιεργούν τα ΜΜΕ ενόψει του τριημέρου του Πολυτεχνείου, το κράτος προσπαθεί να αποκοινωνικοποιήσει και να εγκληματοποιήσει τον αναρχικό αγώνα, επιχειρώντας παράλληλα να αποσπάσει την απαραίτητη κοινωνική συναίνεση – συνδιαλεγόμενο με κόμματα, κομματικές νεολαίες και πρυτανικές αρχές – ώστε να απομονωθεί κοινωνικά, να στοχοποιηθεί και να χτυπηθεί κατασταλτικά ο αναρχικός χώρος. Έτσι από το μεσημέρι της 17ης Νοέμβρη η Αθήνα αστυνομοκρατείται, πραγματοποιούνται δεκάδες προσαγωγές στη ΓΑΔΑ και το Πολυτεχνείο περικυκλώνεται από κλούβες των ΜΑΤ. Στην πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία το αναρχικό μπλοκ διαλύεται από δακρυγόνα των ΜΑΤ στο ύψος της Βουλής ενώ λίγο αργότερα στο ύψος του Χίλτον άλλο μπλοκ αντιεξουσιαστών δέχεται απρόκλητα, άγρια επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής με δακρυγόνα, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις. Το έργο της αστυνομίας έρχεται να συμπληρώσει η επίθεση τραμπούκων κρανοφόρων από το μπλοκ της ΠΑΣΠ εναντίον νεολαίων και αντιεξουσιαστών αλλά και οποιουδήποτε διαδηλωτή βρέθηκε μπροστά τους τραυματίζοντας σοβαρά πολλούς από αυτούς.

 

ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΛΟΠ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

…ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ, ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ

 

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ

Αντιεξουσιαστές/τριες από το Πάντειο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *