Ενάντια στη Θανατοπολιτική και τις Διώξεις του Κράτους – Αλληλεγγύηστους Συλληφθέντες της Πορείας στις 5/3

Η αδιαφορία Κράτους και Κεφαλαίου για τις ζωές μας είναι εδώ και καιρό πασιφανής. Με τη κατάρρευση του κράτους πρόνοιας και την έλευση του νεοφιλελευθερισμού, ως νέα μορφή του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος, η όποια θεωρία περί ενός καλού κρατικού μηχανισμού, που νοιάζεται για τους από τα κάτω, έχει διαψευστεί από την ίδια την πραγματικότητα. Είτε έχουμε να κάνουμε με την υποχρηματοδότηση της δημόσιας και δωρεάν υγείας και τον αποκλεισμό τον πιο ευάλωτων από αυτήν, είτε με το λύσιμο των χεριών στο Κεφάλαιο, ώστε να καταστρατηγούνται τα κεκτημένα των εργατών, είτε με τις δολοφονίες που διαπράττουν οι μπάτσοι, η πραγματικότητα έχει δείξει πως οι ζωές μας δεν μετράνε, εκτός εάν αποφέρουν κάποιο κέρδος.

Μέσα σ’ όλο αυτό το κλίμα καταπίεσης και τρομοκράτησης της κοινωνίας από το Κράτος, ήρθε ένα ακόμη τραγικό γεγονός για προστεθεί στον μακρύ κατάλογο κρατικών δολοφονιών. Στη 1/3 επιβατικό τραίνο συγκρούεται στα Τέμπη με εμπορική αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα 57 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Το συμβάν αυτό δεν αποτελεί απλώς ένα ατύχημα, ένα «ανθρώπινο λάθος», όπως προσπαθεί η κυβέρνηση και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μας πείσουν. Είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών αδιαφορίας για τα μέτρα ασφαλείας, ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υποδομών και ξεπουλήματός τους σε φίλους της εκάστοτε κυβέρνησης.

Μπροστά σε αυτό το κρατικό έγκλημα η κοινωνία δεν έμεινε απαθής. Η οργή του κόσμου έχει φέρει τον κρατικό μηχανισμό σε σημείο φόβου, με τον θυμό και την αγανάκτηση να εκφράζονται καθημερινά και μαζικά, καθώς οι δρόμοι κλείνουν και ξεσπούν ανοιχτά συγκρούσεις με τους μπάτσους.

Σε μια από αυτές κινητοποιήσεις, στις 5/3, το Κράτος έδωσε το ελεύθερο στα ένστολα καθάρματα να χρησιμοποιήσουν υπέρμετρη βία, να ρίξουν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης μέσα στο πλήθος και δακρυγόνα μέσα σε σταθμό μετρό, ενώ παράλληλα προχώρησε σε προσαγωγές και 5 συλλήψεις, 2 από αυτές με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, με κάποιους από τους συλληφθέντες να χτυπούνται σοβαρά από τους μπάτσους.

Οι συλλήψεις αυτές, και η πολυήμερη κράτηση όλων των κατηγορουμένων, αποτελούν απλώς μια ακόμη μέθοδο εκφοβισμού που χρησιμοποιεί το Κράτος έναντι των αγωνιζόμενων. Μπροστά σε αυτό το κύμα κοινωνικής αναταραχής και οργής, οι πράξεις αυτές δείχνουν τον πανικό που διατρέχει τον κρατικό μηχανισμό, και το πόσο απεγνωσμένος είναι.

Μπροστά στις κατασταλτικές κινήσεις του Κράτους και τις συλλήψεις των μπάτσων, εμείς προτάσσουμε την μαχητικότητα και την αλληλεγγύη. Δηλώνουμε πως δεν θα υποχωρήσουμε, και πως δεν θα φύγουμε από τους δρόμους. Στεκόμαστε δίπλα στους συλληφθέντες και τους στηρίζουμε, μέχρι να καταρριφθούν τα σαθρά κατηγορητήρια που έχουν στηθεί εναντίον τους. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να κλείνουμε τους δρόμους, να συγκρουόμαστε, μέχρι να πέσει αυτό το σάπιο σύστημα που αδιαφορεί για τις ζωές μας, και όταν αντιδράμε προχωράει σε συλλήψεις.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΟΥΤΕ Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ – ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΑΖΙ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *