Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας φυλακισμένους στα “λευκά κελιά” της δημοκρατίας και σε όλους τους αγωνιστές που βρίσκονται όμηροι στα χέρια του κρατους

Την αντίστασή τους στο ειδικό καθεστώς εγκλεισμού, που τους έχει επιβληθεί, αποφάσισαν να δείξουν οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην Ε.Ο. 17 Νοέμβρη. Στις 9 Αυγούστου ξεκινάει απεργία πείνας ο Βασίλης Τζωρτζάτος και θα σταματήσει στις 20 Σεπτεμβρίου, ύστερα από 43 ημέρες. Από τις 18 Σεπτέμβρη αρχίζουν κλιμακούμενη απεργία πείνας και άλλοι από τους φυλακισμένους αγωνιστές, με πρώτο τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Στις 25 Σεπτεμβρίου μπαίνει και ο Χριστόδουλος Ξηρός, στις 2 Οκτωβρίου ο Ηρακλής Κωστάρης, και από τις 8 Οκτωβρίου ο Σάββας και ο Βασίλης Ξηρός. Εν τω μεταξύ, στις 11 Οκτωβρίου αρχίζει απεργία πείνας, σε ένδειξη αλληλεγγύης, και ο Χρήστος Τσιγαρίδας.
Οι απεργοί πείνας αγωνίζονται ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησής τους. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται έγκλειστοι σε υπόγεια κλουβιά διαστάσεων 4 επί 8 μέτρα, ο προάυλιος χώρος (10 τετραγωνικών μέτρων) μοιάζει με ένα βαθύ πηγάδι, περικυκλωμένο από τοίχο και συρματοπλέγματα, χωρίς να μπορούν να δουν το φως της ημέρας, παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο, ενώ είναι απομονωμένοι και από τους υπόλοιπους κρατουμένους.
Συνθήκες κράτησης που δείχνουν ότι η δημοκρατία εκδικείται όσους τολμούν και αντιστέκονται.
Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, που αμφισβήτησαν επί 30 περίπου χρόνια το κράτος, και ικανοποίησαν ως ένα βαθμό το αίσθημα αυτοδικίας του λαού, χτυπώντας τους μηχανισμούς του και φορείς της εξουσίας (χουντικούς, εφοπλιστές, βουλευτές, επιχειρηματίες), η δημοκρατία αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο, εξοντώνοντας (σωματικά και ηθικά) αγωνιστές και συγκαλύπτοντας τα εγκλήματά της. Εγκλήματα που μεταφράζονται σε εκατοντάδες νεκρούς και σακατεμένους σε «εργατικά ατυχήματα», στις δολοφονίες χιλιάδων ανθρώπων στα χερσαία και υδάτινα σύνορα του ελληνικού κράτους, απλά επειδή βαπτίζονται «λαθραίοι», στους δεκάδες νεκρούς από «τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις» όπλων μπάτσων, στην καταπίεση και τον εξευτελισμό της καθημερινής μας ζωής. Για όλα αυτά το κράτος είναι ο μόνος ένοχος, ο μόνος τρομοκράτης, γιατί η ίδια η υπόστασή του στηρίζεται στην εκμετάλλευση των ανθρώπων.
Πέρα από τις λογικές που προβάλλουν μόνο το κλείσιμο των «λευκών κελιών», εμείς παλεύουμε για την κατάργηση όλων των κελιών, «λευκών» ή «κανονικών». Το βασανιστήριο του εγκλεισμού, η φυλακή αποτελεί επίθεση στην ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια. Παλεύουμε για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και κράτη, αφεντικά, δούλους και πατρίδες. Ως αναρχικοί στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο, σε κάθε έναν που προσφέρει με τις δικές του δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στο κράτος και την εξουσία.
Προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας στους φυλακισμένους αγωνιστές για την υπόθεση της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη, σε όλους τους καταπιεσμένους και εξεγερμένους ανθρώπους…

“Στις 7 Οκτωβρίου, ο απεργός πείνας από τις 18 Σεπτεμβρίου, Δημήτρης Κουφοντίνας
μεταφέρεται, σε άσχημη κατάσταση, και έχοντας χάσει δύο φορές τις αισθήσεις του, αρχικά στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού (όπου του παρέχεται συσσίτιο, το οποίο και αρνείται) και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.”

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ

«ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

 

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Τρίτη 19 Οκτώβρη, 6μμ, Προπύλαια

 

Αναρχικοί-ες από Πάντειο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *