για την απεργία πείνας συλληφθέντων Ε.Κ.Φ

…όποιος ξεχνά τους αιχμαλώτους του κοινωνικού πολέμου,

 

αργά ή γρήγορα θα ξεχάσει και τον ίδιο τον πόλεμο

 

Στις 6 Μάη του 2006 πραγματοποιείται στην Αθήνα πορεία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ -μία οργάνωση με συστατικά υποκείμενα από την σοσιαλδημοκρατία μέχρι και την άκρα αριστερά- η οποία συγκροτήθηκε ευκαιριακά με σκοπό να διαμεσολαβήσει σε πολιτικό επίπεδο και να ελέγξει συγκρουσιακές πρακτικές που εκδηλώθηκαν κατά τις συναντήσεις των πολιτικοοικονομικών αφεντικών (G8, Π.Ο.Ε.) σε διάφορες χώρες.

Ο ρόλος του Ε.Κ.Φ. ήταν και είναι πολύ συγκεκριμένος. Η πολιτική του πρόταση συμπυκνώνεται στην άποψη ότι ο καπιταλισμός μπορεί να μεταρρυθμιστεί, να βελτιωθεί. Έτσι και αλλιώς δε θα μπορούσε να επιδιώκει κάτι διαφορετικό, αφού πολλά από τα παρακλάδια του αποτελούν κομμάτι του καπιταλιστικού συστήματος (κόμματα, φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις).

Απέναντι στην καθημερινή βία του καπιταλιστικού συστήματος εκείνη την ημέρα της διαδήλωσης μερικοί εκατοντάδες επέλεξαν να βρεθούν στον δρόμο, να αντιτάξουν τη δική τους αντιβία, να συγκρουστούν με τις δυνάμεις καταστολής και να επιτεθούν σε καπιταλιστικούς και κρατικούς στόχους (πρεσβείες, τράπεζες, ξενοδοχεία, μεγάλα πολυκαταστήματα). Κάποιοι εκατοντάδες επέλεξαν απέναντι σε μία ακόμη γιορτή-φιέστα της ντόπιας αριστεράς (με μπροστάρη τον Συνασπισμό) να εναντιωθούν έμπρακτα σε ότι μας καταπιέζει. Και ήταν αυτός ο λόγος που ο Στρατούλης (στέλεχος του Συνασπισμού) δήλωνε την επόμενη ημέρα ότι αυτοί που συγκρούστηκαν δεν ήταν αναρχικοί αλλά ομάδες τυφλής βίας, συναινώντας έτσι στις συλλήψεις και στις φυλακίσεις διαδηλωτών. Ήταν οι αλυσίδες «περιφρούρησης» οργανώσεων της αριστερά και των προσκεκλημένων της από το εξωτερικό (π.χ. Cobas) που εγκλώβισαν και απομόνωσαν κόσμο δίνοντας την ευκαιρία στις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν, να συλλάβουν, να φυλακίσουν.

17 άτομα συνελήφθησαν, από τους οποίους τρεις παραμένουν ακόμη προφυλακισμένοι. Με κατασκευασμένες μαρτυρίες αστυνομικών, με αντιφάσεις και ανακρίβειες.

Από τις 29 Νοεμβρίου ο Ταράσιο Ζαντορόζνι έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, στις φυλακές Κορυδαλλού ζητώντας την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση τόσο του ίδιου όσο και των άλλων δυο προφυλακισμένων (στις 9 Δεκεμβρίου μεταφέρεται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας)

Στις 7 Δεκεμβρίου απεργία πείνας ξεκίνησε και ο Γεράσιμος Κυριακόπουλος με το ίδιο αίτημα.

Είμαστε μαζί τους, αλληλέγγυοι …

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΑΡΑΣΙΟ ΖΑΝΤΟΡΟΖΝΙ (ΑΠΟ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ) KAI ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ (ΑΠΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *